Kezdeti energiák - avagy ’EREDj az utadra’!

 

Új év, új kezdet, új életszakasz, új tevékenység…. kezdet. Te hogyan kezdesz bele a dolgaidba? Tényleg annyira fontos a kezdet? Tegnap a szabad mozgásmeditációs foglalkozáson jöttem rá, hogy eddig messze alábecsültem a kezdeti energiák erejét.

Azok a finom, puha kezdeti energiák … vagy mégsem?

Eddig azt gondoltam, hogy a kezdet valami finom, puha, gyengéd dolog… akár a tavaszra, akár egy szerelem kezdetére, akár egy gyermek érkezésére, akár csak a reggeli ágyból kimászásra gondolok… De ez valahogy ellentmondott annak a logikának, hogy az első állatövi jegy a Kos, ami köztudottan az egyik – ha nem a – legenergikusabb jegy…

Aztán sorra érkeztek a megértések, és átértékeltem a viszonyomat a kezdeti energiákhoz.

Ha a tavaszra gondolok, csodálatos, ahogyan kizöldül a természet, de ahhoz, hogy a kicsiny zöld levelek előtörjenek, szét kell feszíteniük a rügytokot. Egy szerelem kezdetén is az ember beleteszi az összes energiáját, és minden idegszálával a választottjára koncentrál minden együtt töltött pillanatban. Egy pici újszülött tényleg egy drága szeretetcsomag, de amikor ő nekiindul, hogy megérkezzék erre a világra, az Isten sem tudja megállítani, annyi energia mozdul!

Rájöttem, hogy a kezdetben elképesztő erő és energia van. Nem harsány módon, annál sokkal finomabban, leplezettebb formában, a felszín alatt.. De ettől még ott van…

Elgondolkodtál már azon, hogy Te hogyan kezdesz bele valamibe?

Egyáltalán hogyan kezded el egy napod? Frissen és üdén kinyitod a szemed, korán kipattansz az ágyból és lendületesen belevágsz a napodba? Vagy inkább átfordulsz még a másik oldaladra és komótosan, kissé fogcsikorgatva próbálsz még lopni pár szundikáló percet, mielőtt kikászálódsz az ágyból?

Érdemes ezt végiggondolni! Sokat elmond a kezdeti energiához való hozzáállásodról!

Miért fontos ez?

Azt mondják, „minden a fejben dől el”, vagyis még mielőtt bármit mondanál vagy tennél, a gondolataidban… az első lépésnél, a kezdet kezdetén…

Hát ezért fontos!

Mert a kezdet adja az erőt, de nem csak azt, emellett még egy nagyon fontos dolgot, az irányt is! A továbbiakban, a megvalósításkor ugyan még fokozod az energiát, az erőt, de az irányon már csak nagyon nehezen, energiaveszteséggel tudsz változtatni! Ezért nem mindegy, hogy kezdetben merre indulsz el! Ha jó irányt választasz, az már fél siker!

 

Kezdet = EREDet – avagy játék a szavakkal

A kezdet az EREDet. ÉRdekes. Az ÉR a testen belül a vÉR pályája. Ilyen értelemben az út. De ÉR a kicsiny vízfolyás pályája is… Itt szintén út. Tehát az ÉR az út. Amin ÉRdemes elindulni. EREDjünk hát a nyomába. Az EREDet ha megtaláltad, akkor ott lesz az ERő is, mert már az előbb megnéztük, mennyi energia is van ott. Ennek az ÉRnek (útnak) az eleje az EREDeted, ami EREDeti. Mennyivel több ez, mint egy másolat, amiben maximum csak erőlködés van… olyan mintha, de nem az.

Nézd végig az életedet, erő van benne, vagy erőlködés? Ez fontos útjelző! Az ERő – ahogy már megbeszéltük – kezdetben nem harsány, nem hivalkodó – az az erőlködés – az erő csak van.        Ha erőlködést találsz az utadon, akkor az nem ÉR

Ha megvan az ERed (vagyis az ERőd és az irányod), akkor tudsz elindulni! Ha az ÉRtelem és az ÉRzelem ekkor kéz a kézben jár (vagyis érted és vágyod is az adott dolgot), akkor leszel majd EREDményes, akkor van esélyed arra, hogy az út végén megÉRkezz, odaÉRj, hogy beköszönjön hozzád a sikER. Akkor teremtesz majd ÉRtéket, akkor mondhatod majd, hogy ÉRdemes volt ezen az ÉRen elindulnom. Így leszel jó időben jó helyen, és utólag nem mondhatod majd! „Héj, ez nem ÉR!”

 

ÉRted? Ezért van ez az egész ÉRted!

 

És most EREDj az utadra! Sok sikert hozzá!

Szeretettel: Éva

 

 

Gellért Éva                     mobil: 70/ 410-411-3                    e-mail: eva@eleteros.hu

Created by EasyDesign®